Hej, det är vi som är MADE IN GBG

MADE IN GBG är ett litet familjeföretag där vi, Daniel och Amanda, designar och tillverkar belysning och inredning med fokus på hållbarhet och omtanke. 

Vi arbetar med lokala leverantörer och återförsäljare för att kunna leverera produkter som vi känner oss stolta över, och som du kommer att vara nöjd med idag och i många år framöver. Det är viktigt för oss. 

Materialen vi arbetar i just nu är framförallt trä och metall, men i takt med att vi utvecklar företaget och designar nya produkter räknar vi med att testa många fler material! Att prova nya idéer här i verkstaden eller tillsammans med dig är typ det roligaste vi vet. Vi brinner för det personliga mötet och du är alltid välkommen att höra av dig till oss!

Välkommen till MADE IN GBG!

Unik belysning för fantastiska platser

Vårt mål är att skapa belysning och inredning helt efter dina önskemål, för att sprida glädje och ge din favoritplats det där lilla extra. Eller kanske skapa din nya favoritplats? Vi arbetar med lokala leverantörer och med händerna, vilket gör att det finns en story bakom varje enskild produkt och att varje produkt blir helt unik.

Vilka är vi då?

Daniel

Daniel är designingenjör från Södertälje och jobbade med att konstruera belysningsstyrning när han startade den här resan. Han är den kreativa och drivna problemlösaren bakom MADE IN GBG och det finns prick noll problem som han inte kan lösa.

Han älskar att klura och ler hela vägen upp till öronen när han får ta tag i ett nytt projekt eller prata med folk!

Amanda

Amanda är UX-designer och MADE IN GBG:s marknadsföringsninja. Hon är uppväxt strax utanför Göteborg och är den som strukturerar vår tillvaro och ser till att alla håller sig på en bra (läs: hög) blodsockernivå. Listor är hennes bästa vän och utan henne hade MADE IN GBG inte synts online.

Typ inget gör henne så glad som lösgodis!

Vår historia

2021
December
MADE IN GBG föds

Julen 2021 fick Daniel kli i de kreativa fingrarna och grundade MADE IN GBG vid sidan av sitt heltidsarbete. Till en början hade han 100% fokus på tavlorna med kartor och redan under det första dygnet fick han över 40 ordrar!  

2022
April
Den första lampan kommer till världen

Under våren var Daniel i full färd med att flytta in hos Amanda <3. Amanda levde på den tiden efter det mycket kända ordspråket “hellre flera små mysiga lampor än en strålkastare i taket” och hade därmed ingen ordentlig taklampa i vardagsrummet. Så kunde inte Daniel leva. Så han sa, som han så ofta gör, att han kunde göra en egen lampa. Gör det då, sa Amanda. Sagt och gjort, LOTUS var född.

Augusti
Vi skaffar eget!

Efter succén med tavlorna insåg vi att vi behövde en egen lokal och MADE IN GBG flyttade in i en egen mysig åttakvadratmetersstudio på HantVerket Väst i Slakthusområdet i Gamlestaden i Göteborg.

November
Julmarknaden där lamporna blev en grej

Daniel sålde tavlor på julmarknaden på Nääs fabriker och behövde belysning för att visa tavlorna. Han tog med sig vår vardagsrumslampa dit men fick aldrig med sig den hem igen. Den blev såld. Där och då såddes ett litet frö om att lamporna kanske kunde bli en del av MADE IN GBG...

December
En olycka som blev tillökning

Ungefär en månad senare, mitt i julstöket skedde en lycklig olycka och fick lampfamiljen tillökning i form av en ny modell: SCRUNCHIE!

2023
Februari
Varde ljus!

Snart var det nästan mer fokus på lamporna än på tavlorna. Daniel arbetade under denna tid som designingenjör på ett företag som tillverkar belysningsstyrning. Kan han inte få nog av belysning kanske du undrar? Nej, är svaret. Det kan han inte. 

2023
Juni
Mycket snack och MYCKET verkstad!

MADE IN GBG växte snabbt ur sin fina lilla studio i Gamlestaden och flyttade in i större lokaler i Jonsereds fabriker, strax utanför Göteborg. Tänk, en helt egen verkstad! Ett anrikt tegelhus i det gamla fabriksområdet fanns det hela 110 kvm av möjligheter som väntade på oss.

Augusti
FORMEX - nu smäller det!

Daniel ställer ut på FORMEX och får dessutom äran att ha ett helt hav av lampor i Lena Nyholms otroliga utställning i entrén till mässhallen. Under produktionen inför mässan föddes dessutom ytterligare en ny lampa, NOVA, och efter FORMEX börjar det trilla in förfrågningar om flera större projekt för bl.a. AMF, Schibsted, Strawberry och Microsoft!

2024
Maj
Jag blev vi

Amanda blir officiellt en del av MADE IN GBG!